Zeven helden.......... !!

Maandag, 20 januari 2020

Zaterdagavond, net voor ik in een warme bad zou gaan, keek ik nog even op onze website. Zondagmorgen 19 januari zou de zesde wedstrijd van de wintercompetitie in het Amsterdam-Rijnkanaal bij van Wijk worden gehouden.

Omdat het mooi weer zou worden, belde ik mijn vismaat Leen Brak, of hij zin had om samen even te gaan kijken. Dat wilde hij wel, dus, gewapend met onze krukken naar het ARK bij van Wijk.
Een eenzame visser was daar leuk aan het vangen, hij vertelde, dat de wedstrijdvissers op het pad verderop zaten.

Zeven deelnemers zaten, keurig op ruime afstand van elkaar, dik ingepakt tegen de koude wind maar wel in een heerlijk winterzonnetje, hun best te doen om vis te vangen met hun feederhengels.
Dat viel niet mee, want volgens enkelen, was het niet enthousiast vandaag.
Een had drie brasems gevangen, anderen soms nog niets, maar ze bleven gewoon hun best doen.
We waren getuige van de vangst van een flinke brasem.

Omdat we niet dichtbij konden komen, de kant was voor ons veel te steil, bleef de informatie beperkt tot wat vragen vanaf de weg, was het toch leuk voor ons, om weer even van het vissen te kunnen genieten.
Nadat we langs waren gelopen en we het behoorlijk koud hadden gekregen, besloten we, om maar weer naar huis te gaan.

Onderweg nog even langs op onze vertrouwde visplek aan de Utrechtse straat, waarbij we vaststelden, dat het daar ook met onze handicap, niet meer kan.
Een paar vissteigers in Nieuwegein zouden voor gehandicapten welkom zijn.
Jammer maar helaas, we hebben nog tijd, om ergens anders te gaan kijken.

Thuis, onder het genot van warme koffie en thee, merkte Leen op, dat het eigenlijk helden zijn, om in de winterperiode te gaan vissen.
Wat meer belangstelling van onze clubleden, want dat verdienen ze.

Bert van Sandwijk.